Medvedev veliča Đokovića, pa mu zatim "preti"

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 23.02.2022.
09:10
Izvor: Sportske.net

Hoće li Rus izbiti na prvo mesto?

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Ruski teniser Danil Medvedev uspešno je startovao na turniru u Akapulku pobedivši Benou Pera sa 2:0, a nakon meča bilo je uglavnom reči o Novaku Đokoviću, koji je nesumljivo tema broj jedan u "belom sportu".

Đokovića danas očekuje meč drugog kola turnira u Dubaiju protiv "stare mušterije" Karena Hačanova, a novinare je zanimalo da Medvedev prokomentariše nedavnu Novakovu izjavu.

Srbin je rekao da će čestitati Medvedevu ukoliko se popenje na čelo ATP liste, što ni najmanje nije iznenadilo Rusa.

"Da, čuo sam to i znate, on uvek priča istinu, učinio sam nešto i svi to vide, a Novak uvek čestita svima. Svi smo mi takmičarski nastrojeni, nekada tokom meča može biti nečega sa navijačima, rivalima, sudijom, svima, loptama... I on tu može nekada da reaguje ljutito. Ali otkad sam deo teniskog tura, ne mogu da se setim meča da Novak nije čestitao, ne mogu da se setim da je rekao nešto loše o rivalu. Siguran sam da će čestitati, ako ja postanem broj jedan. Ali prvo to moram da uradim, a to je najteži deo", rekao je Medvedev nakon trijumfa u prvom meču Akapulka.

Zatim se usresredio na to da već do kraja nedelje izbuje na čelo ATP liste.

"Nije to više san, to je cilj koji mogu da ostvarim ove nedelje, ako pobedim. Ako ne osvojim titulu, to će biti moja greška", rekao je Medvedev, koji će u narednom kolu igrati u četvrtak protiv iskusnog Španca Pabla Anduhara Albe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke