Medvedevu otvoren put, Đoković će imati mnogo teži posao!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.09.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

Neverovatno kako se Rusu ''otvorio žreb''.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

US open ulazi u drugu nedelju u kojoj ćemo saznati konačan rasplet. Svi se nadamo da će naš Novak Đoković uspeti da se domogne 21. Gren Slem titule, ali to neće biti nimalo lako u mečevima koji ga očekuju narednih dana.

Noćas u jedan sat po našem vremenu, Đoković će započeti meč osmine finala protiv mladog Amerikanca Džensona Bruksbija koji će nesumnjivo imati ogromnu podršku sa tribina, ali nadamo se da je na tako nešto Nole odavno navikao i da će uspešno preskočiti i ovu prepreku.

Međutim, ukoliko sve bude prema očekivanjima, već u četvrtfinalu ga očekuje mnogo teži posao sa najboljim italijanskim teniserom Mateom Beretinijem protiv koga je ove sezone vodio velike borbe u četvrtfinalu Rolan Garosa, pa u finalu Vimbldona.

Za to vreme, drugi favorit za titulu, Rus Danil Medvedev će za rivala u četvrtfinalu imati jednu od najvećih senzacija na turniru, Holanđanina Van de Zandšulpa koji je na US open stigao kao 117. na ATP listi.

Ako Novak savlada Beretinija, u polufinalu bi ga najverovatnije očekivao susret sa Aleksandrom Zverevim koji je u sjajnoj formi ovog leta i koji je dodatno podigao samopouzdanje osvajanjem zlatne medalje u Tokiju, do koje je došao upravo preko Novaka Đokovića.

Medvedev bi opet bolje prošao, jer bi u polufinalu mogao da dobije nekog od dvojice mladih igrača, senzacionalnog 18-godišnjeg Španca Alkaraza ili Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Bez obzira na ogroman potencijal ove dvojice igrača, ipak je to bolja opcija nego igrati polufinale sa Zverevim.

Dakle, ako dođe do očekivanog finala Đoković - Medvedev, ruski teniser biće mnogo svežiji, pogotovo jer je i do četvrtfinala stigao rutinski, bez izgubljenog seta, a uz to svoje mečeve igra dan pre Novaka, pa će u završnici imati i jedan dan više za odmor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke