Megazvezde gledaju u leđa Novaku - Đoković najbolji sportista sveta!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.02.2019.
21:18
Izvor: Sportske.net

Jubilarno 20. izdanje Laureus nagrada održano je večeras u Monaku, a srpski teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta četvrti put u karijeri.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Najbolji srpski sportista Novak Đoković proglašen je večeras za najboljeg sportistu sveta četvrti put u karijeri. Laureus u kategoriji najbolji sportista sveta pripao je Đokoviću, a u konkurenciji su bili još Luis Hamilton, Lebron Džejms, Elud Kipčog, Kilijan Mpabe i Luka Modrić!

Novaku je ovo četvrti Laureus u karijeri, pa sada ima samo dva manje od rekordera Rodžera Federera koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg sportistu sveta šestu put u karijeri.

Ceremonija na kojoj su jubilarni dvadeseti put uručene prestižne Laureus nagrade najboljim sportistima sveta održana je večeras u Monaku.

Kao i prethodnih godina nominovani su bili raspoređeni u sedam glavnih kategorija, a u konkurenciji za "Najboljeg sportistu sveta" našao se i najbolji teniser sveta Novak Đoković.


Prva nagrada uručena je u kategoriji "Najbolji tim sveta", a trofej je predat u ruke selektora aktuelnog prvaka sveta u fudbalu Didijeu Dešamu.

Francuska je prošlog leta osvojila Mundijal u Rusiji i zahvaljujući tom dostignuću dobila Laureus nagradu posvećenu najboljem sportskom kolektivu.

Laureus za najbolju sportsku akciju u prošloj godini ponela je snouborderka iz Amerike Kloi Kim. Ona je prošle godine postala najmlađa snouborderka (17) koja je uspela da osvoji zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama.

U konkurenciji sportista sa invaliditetom nagrada je otišla u ruke slovačkoj skijašici Henrijeti Farkašovoj.

Laureus za najbolji proboj u svetu sporta pripao je osvajačici ovogodišnjeg Australijan opena, teniserki Naomi Osaka.

Mnogi su očekivali da nagrada za najveći sportski povratak ode u ruke Novaka Đokovića, ali je Laureus u pomenutoj kategoriji dobio golfer Tajger Vuds. Dvostruki osvajač Laureusa u kategoriji najbolji sportista sveta večeras je morao da se zadovolji ovim "utešnim" priznanjem.

"Želim da se zahvalim Laureusu. Prethodna godina je bila neverovatna, a vi ste prepoznali moj povratak što za mene ima posebnu težinu. Da ste me pitali da li ću ponovo biti deo ovako nečeg, dao bih drugačiji odgovor, ali evo me... Hvala vam, ovo je velika čast", rekao je Tajger Vuds koji nije prisustvovao ceremoniji dodele priznanja.

Laureus za najbolju sportistkinju u 2018. godini otišao je u ruke Amerikanke Simon Bajls, gimnastičarki koja je na prošlogodišnjem Svetskom šampionatu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih četiri zlatne.

U konkurenciji za Laureus bile su još Simona Halep, Anđelik Kerber, Ester Ledecka, Danijela Rif i Mikaela Šifrin.

Večeras su dodeljene i četiri nagrade iz kategorije diskrecionih. Tu spadaju nagrada za živtno delo, sportsko dobro, sportski duh i posebno ostvarenje.

Laureus za životno delo dobio je Arsen Venger, bivši trener Arsenala koji je sa "Tobdžijama" osvojio tri Premijer lige i sedam trofeja u FA Kupu. Nagradu za posebno sportsko dobro pripala je organizaciji Juva iz Indije. Reč je o programu koji okuplja devojčice koje se bave fudbalom i pomaže razvoj ženskog fudbala u ruralnim delovima Indije.

Laureus za sportski duh pripao je 'penzionisanoj' skijašici Lindzi Von, a za posebno ostvarenje iz sveta sporta kenijskom dugoprugašu Eliudu Kipčogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.02.2019
11:10

Federer je pet puta dobio priznanje.

avatar
Čeki
Tuesday, 19.02.2019
03:13

Ja ne znam kako je Simon Bajls smela da dobije za najbolju zensku sportistkinju kad je imala pozitivne testove na doping kontroli posle Olimpijskih igara? To se sve zataskalo posle, a i ona sigurno nije dazbe pauzirala 18 meseci uz sve opravdane razloge, naravno.

avatar
T. Henry
Monday, 18.02.2019
23:03

Svaka njemu cast, stvarno, ali u godini svetskog prvenstva u fudbalu koji se odrzava na svake cetri godine greh je bilo dati teniseru koji to ima priliku svake godine da osvaja, Mbape je apsolutno bio najbolji na svetskom i jos osvojio zlato, mnogi ga izostavljaju zbog godina kao da to ima veze, sa koliko godina je Zuba osvojio zlatnu loptu, Tajson postao prvak u boksu?!

avatar
Monte_Kristo
Tuesday, 19.02.2019
00:51

Kakva je logika da dobije Mbape,a nije ni najbolji fudbaler na svetu za 2018?

avatar
T. Henry
Tuesday, 19.02.2019
10:47

Pa nije jer ne igra za Real

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 18.02.2019
22:59
avatar
Rise up
Monday, 18.02.2019
22:55

Apsolutno zasluzeno. Ne bi realno bilo da je neko drugi uzeo nagradu. Verujem da Novak moze osvojiti rekordan broj gren slemova i zavrsiti karijeru kao najveci.

avatar
Rulermaster
Tuesday, 19.02.2019
11:42

Apsolutno nerealno s obzirom da je tenis individualni sport, za razliku od recimo fudbala, kosarke, americkog fudbala, odbojke, vaterpola, kriketa i td...Đoković je vrhunski sportista bez dileme, ali su u ovakvim nagradama sportisti timskih sportova uvek zapostavljeni u odnosu na pojedince (boksera, atleticara, tenisera, skijaša...).

avatar
nenadnenad1234
Monday, 18.02.2019
22:42

Od 20 ovih nagrada, pola su osvojili teniseri.

avatar
Goran.984
Monday, 18.02.2019
22:36

Zvezde sporta aplaudiraju nasoj legendi..bravo Nole care.