Mekinro: ''Novak dolazi iz Srbije, a nekima je to bez veze''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.05.2024.
20:20
Izvor: Sportske.net, index.hr

Nekadašnji američki teniser smatra da će Novaka tek zavoleti kada bude završio karijeru.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Počeo je Rolan Garos, nova borba za grend slem trofej, a čini se da je najveća misterija koliko Novak Đoković može u ovom trenutku, s obzirom na lošu formu od početka sezone. O Novaku je pored ostalog, u intervjuu za zagrebački ''Index'' govorio legendarni američki teniser Džon Mekinro koji je izneo svoje mišljenje na večitu temu zašto Novaka ne vole kao Nadala i Federera.

"Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako jer ga upoređuju s Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se s tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bez veze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav... Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo.

Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati'', konstatovao je Mekinro.

Nedavno je Đoković završio saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem, a Mekinroa sada zanima da li će hrvatski trener nastaviti da se bavi tim poslom sa nekim drugim teniserom.

"Volim Gorana, pravi je lik, personaliti, znao je poludeti na terenu kao ja. Treba nam to u tenisu, mislim da donosi nivo zabave, mislim da je zato tako dobro funkcionirao s Novakom, da su bili prirodno dobar spoj.

Ne znam šta će sada biti, dobio je više kredibiliteta. Ako želi i dalje biti trener, bio bih jako iznenađen ako ga niko ne angažuje. Nisam siguran zašto se to završilo, nisam ni s jednim od njih razgovarao o tome, ali voleo bih da ostane u sportu, uvek mi je bio jedan od najdražih igrača'', poručio je Mekinro. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke