Mekinro upozorio Đokovića - šta ga čeka u Njujorku?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.08.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Potencijalno najveća pretnja.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojiće i US open, poslednji Grend slem koji mu nedostaje u ovoj sezoni, uveren je legendarni as Džon Mekinro, koji je i predvideo Srbinov krah u Tokiju.

Mekinro je predosetio da se Đoković neće izboriti sa paklenim temperaturama na Olimpijskim igrama, što se ispostavilo ka tačno.

Od vrućina ne beži ni kada daje prognoze na Otvoreno prvenstvo SAD-a, koje startuje sledeće nedelje.

"Očekujem da će da osvoji i US Open. Pre nego što je Vimbldon počeo, imao sam osećaj da će ove godine osvojiti grend slem. Takođe, pomislio sam da će izgubiti na Olimpijskim igrama… Igralo se na dva dobijena seta, bez gledalaca, po velikoj vrućini. Vrućina bi i u Njujorku mogla da bude problem za bilo kog igrača", rekao je Mekinro.

Bivši teniser je svestan kakav korak Đoković može da učini na US openu, ali da ne bi trebalo da ga zavara što na turniru neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Biće zanimljivo, uzbudljiv turnir nas čeka. Novak će pokušati da uradi nešto što nije niko do 1969. i Roda Lejvera. Činjenica da nema Rodžera i Rafe, znači da će on biti u centru pažnje. To mu neće olakšati. Nadam se da će biti mnogo navijača na tribinama. Za sve bi bilo bolje da tako bude, uključujući i Novaka", istakao je on.

Dodao je da put do trofeja u Njujorku neće biti lak, ali da je ako iko može da savlada pritisak to je Đoković. 

Ponovio je da bi problem mogli da budu uslovi.

"Najveća pretnja za Novaka su uslovi, pre svega vrućina koju sam pominjao. Mislim da bi to moglo da utiče na njega više od bilo kog protivnika. Ako pričamo o imenima, Medvedev bi mogao da bude najveća pretnja. Ne smemo zaboraviti ni Zvereva i Cicipasa. Teško je reći ko je o tih momaka u najboljoj poziciji. Ne mogu da predvidim. Svi mogu da se nadigravaju sa Novakom, ali je srpski teniser nivo iznad", naveo je on.

US open startuje u ponedeljak, a žreb će biti obavljen u četvrtak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke