Melburn preklinje Novaka, ali on misli samo na Srbiju!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.11.2021.
21:40
Izvor: Sportske.net

Poruka iz Insbruka sve govori.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Ostalo je još manje od dva meseca do početka Australijan opena, a glavna tema u tenisu je potencijalno (ne)učešće Novaka Đokovića na njemu.

Imajući u vidu da samo vakcinisani teniseri (sa najmanje dve doze) mogu da budu deo turnira, postavlja se pitanje šta će biti sa trostrukim uzastopnim osvajačem turnira.

I dok se čeka konačna odluka, poruku prvog teniseru sveta poslao je i direktor turnira Greg Tajli koji je ubeđen da Novak želi da se u januaru pojavi u Australiji.

"Znam da on želi da bude ove i da ništa više od toga ne traži. On ne želi da počne godinu bez mogućnosti da se nadmeće za osvajanje sva četiri Grend slema - to je dovoljna motivacija", naveo je on pitajući se za kakav status će se Srbin opredeliti.

Dodao je da na kraju dana želi da svakom da najbolju moguću šansu i to u okviru mogućih parametara.

Podsetio je da vreme za Đokovića istiće, iako mogućnost da nastupi u Melburnu nije isključena.

"Potrebna je dvostruka vakcinacija, a taj prostor između dve vakcine se polako zatvara", zakljućio je Tajli.

Nekadašnji teniser Endi Rodik poručio je da odsustvo devetostrukog osvajača Australijan opena znači veliku priliku za ostale igrače da prekinu njegovu dominaciju u Melburnu.

Za to vreme, Đoković se posle kraha u polufinalu Završnog mastersa u Torinu priključio reprezentativnim saigračima u Insbruku, gde ga očekuje nastup u Dejvis kupu.

Nije mu trebalo vremena da pokaže kakav je patriota pošto se u Austriji fotografisao ispred zida na kojem su urezani stihovi iz poznate pesme "Marš na Drinu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke