PET SATI drame u Parizu - Miša prokockao 2:0 u setovima i PET meč-lopti!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.05.2023.
16:28
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč!

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Miomir Kecmanović danas nije uspeo da stigne do drugog kola Rolan Garosa!

Bila je to prava drama koja je trajala pet sati i deset minuta i možda i najbolniji poraz mladog srpskog tenisera u karijeri.

Vodio je 2:0 u setovima, imao ukupno pet meč-lopti, ali niša od toga nije iskoristio. Na kraju, 3:2, po setovima 5:7, 2:6, 7:6 (10:8), 7:6 (7:3) i 7:6 (11:9) za italijanskog tenisera Andreu Vavasorija!

Dobro je služio Kecmanovića servis u prvom setu, imao je preko 70% ubačenog prvog, praktično tri četvrtine osvojenih poena kada bi servirao, što je zaista odlično. Servis je bio ključ u drugom setu, takođe, 80% ubačenog, protivnik bez brejk lopte, a odličnim riternom je dolazio u šansu da pravi brejkove, na kraju je sa dva stigao do laganih 6:2. 

Treći set je pokazao probleme za Kecmanovića, opao je nivo prvog servisa, Vavasori je napravio dva brejka, ali je i Miša bio takođe na istom nivou kada je riternirao, pa smo gledali taj-brejk gde je Srbin stigao do četiri meč lopte, ali nijednu nije iskoristio, dok je Italijan iskoristio prvu set loptu. 

Jasno je bilo u svakom trenutku ko je kvalitetniji teniser, lagano je stizao do brejk lopti Miša Kecmanović i u četvrtom setu, duplo više puta od svog protivnika, ali su ponovo morali u taj brejk jer je Italijan bio taj koji je bolje igrao ključne poene. Tamo, ponovo bolji Italijan, za peti, odlučujući set. 

Pri vođstvu od 5:4, Kecmanović se izborio i za petu meč-loptu u ovom meču, ali opet nije uspeo da je realizuje, pa je i ovaj set nešto kasnije ušao u taj-brejk.

Tamo je Vavasori iskoristio drugu meč-loptu, dobio taj-brejk sa 11:9 i izborio se za plasman u nar4ednu rundu takmičenja.

U drugom kolu će igrati protiv pobednika duela Perikard-Olivieri, obojica su van prvih 200 na svetu.

Podsetimo, ranije su sa Rolan Garosa eliminisani i Laslo Đere, Dušan Lajović, Hamad Međedović i Filip Krajinović. 

Što se tiče ženskog singla, Olga Danilović je uspela danas da se plasira u drugo kolo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke