Misija Endija Mareja - postati nosilac!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 30.06.2022.
12:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Marej je sinoć u drugom kolu završio takmičenje na Vimbldonu, porazom od 20. nosioca Amerikanca Džona Iznera posle četiri seta.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Britanski teniser Endi Marej rekao je da mu je cilj da popravi plasman na ATP listi pre Ju Es opena, kako bi mogao da bude nosilac i izbegne bolje plasirane igrače na početku turnira.

Marej je sinoć u drugom kolu završio takmičenje na Vimbldonu, porazom od 20. nosioca Amerikanca Džona Iznera posle četiri seta. To je najlošiji rezultat Mareja u karijeri na Vimbldonu.

"Došao sam na Vimbldon misleći da mogu daleko da doguram. Ako igraš na početku turnira protiv najbolje plasiranih igrača, to je sigurno veći izazov. Pokušaću da popravim renking do nivoa na kome mogu da budem nosilac na grend slem turnirima. Ako ne na Ju Es openu, onda za Australijan open sledeće godine", rekao je Marej, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Marej, 52. teniser sveta, do sada je u 13 učešća stizao najmanje do trećeg kola Vimbldona, koji je osvajao u dva navrata.

Ove godine neće biti bodova na Vimbldonu, posle odluke ATP i WTA da ne dodeljuju bodove pošto je ruskim i beloruskim teniserima zabranjeno da igraju u Londonu.

"Jedan od razloga zbog kojih želite da popravite renking je da izbegnete opasne igrače na početku takmičenja. To je jedan od onih mečeva posle kojih bi, da sam prošao, moglo svašta da se dogodi", naveo je 35-godišnji Marej.

On je 2019. godine podvrgnut operaciji kuka, a nedavno je na turniru u Štutgartu doživeo povredu stomačnog mišića, što mi je otežalo pripreme za Vimbldon.

Upitan da li će ponovo igrati na Vimbldonu, Marej je rekao da će to zavisiti od njegovog fizičkog stanja.

"Ako se budem osećao fizički dobro, onda ću pokušati da nastavim da igram. Izuzetno je teško da planiram dugoročno, uz probleme koje sam imao sa telom u poslednjih nekoliko godina, jer ne znam kako ću se osećati za nekoliko nedelja, a ne za godinu dana. Nije lako održati telo u optimalnoj kondiciji kako bih se takmičio na najvišem nivou", dodao je.

"Ova poslednja povreda je frustrirajuća i nije pomogla. Psihički sam bio zaista dobro i dobro sam igrao. Razočaran sam. Želeo sam da ostvarim dobar rezultat na Vimbldonu. Volim da igram na Vimbldonu, na podlozi na kojoj mislim da mogu da pariram najboljim igračima. Ovo definitivno boli", dodao je Marej.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke