Misterija Novakovog prvog seta, šta on kaže o tome?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
16:25
Izvor: Sportske.net

Ni današnji meč nije bio izuzetak.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Novak Đoković je nastavio sa pobedama i preokretima na Srbija openu i posle tri preokreta - protiv Đerea, Kecmanovića i Hačanova, plasirao se u finale ovog turnira iz serije 250.

Dakle, zajedničko za sva tri ova meča jeste to što je Novak sva tri puta gubio prvi set, a kasnije pravio preokrete, što mu se neretko dešavalo i prošle sezone.

U prvoj izjavi posle polufinalnog meča sa Hačanovim je upravo taj detalj i sam prokomentarisao.

''Srećan vam praznik. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlje, na to najviše mislimo, želim vam dosta zdravlja, sloge, mira.

Izgleda da je to sad neka rutina da izgubim prvi set, uključujući i prethodne turnire, nešto ću morati da promenim sutra, mada ne bih se žalio i da opet izgubim prvi set, a da dobijem meč.

Čestitam i Karenu, želim mu sve najbolje, ja sam odigrao možda i svoj najbolji tenis ove nedelje i zaista me to raduje pred najbitniji meč turnira sutra u finalu'', izjavio je Đoković koji će se sastati sa boljim iz duela Fonjini - Rubljov.

Ono što ohrabruje u susret Rolan Garosu jeste to da iz meča u meč Novak deluje sve sigurnije na terenu i utisak je da je sve bliže pravoj formi.

''Sve sam bliže i bliže. Na momente sam odigrao kako želim. Govorio sam i ranije da je šljaka podloga koja zahteva mnogo mečeva. Ja sam imao manjak mečeva ove sezone, u profesionalnom tenisu je veliki izazov vratiti se u formu koja se teško gradi, a lako izgubi. Na krilima podrške sam uspeo danas da preokrenem i volim vas puno, meni je najlepši osećaj da igram ovde.

Već se osećam samouvereno, ova tri meča su mi dali dosta igre, dosta sam se natrčao, da dovedem sebe do optimalnog stanja. Što se tiče publike, biće mi važna motivacija i nadam se da ću toj publici moći da donesem i titulu narednog dana'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke