Misterija potresa teniski svet - Gde je nestala Šuaj Peng i da li je ona napisala "sumnjivi mejl"?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.11.2021.
23:20
Izvor: Sportske.net

I Serena se pita šta se dešava...

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je danas da je šokirana situacijom u kojoj se nalazi kineska igračica Peng Šuaj, koja je nestala otkako je početkom oktobra optužila bivšeg zvaničnika za seksualno zlostavljanje.

"Razorena sam i šokirana. Nadam se da je bezbedna i da će biti pronađena što pre. Ovo se mora istražiti, ne smemo ćutati", napisala je Serena Vilijams na društenim mrežama, uz fotografiju Kineskinje i pitanje: "Gde je Peng Šuaj?".

Kineska teniserka nestala je iz javnosti otkako je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Ranije danas, predsednik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon rekao je da sumnja da je Peng Šuaj napisala imejl, koji su u sredu objavili tamošnji državni mediji.

Tamošnji državni kanal CGTN objavio je prepisku, koju je navodno napisala Peng, na internetu. U poruci napisanoj u prvom licu, Peng piše da nije nestala, već da se "odmarala kod kuće i da je sve u redu", kao i da je optužba za seksualno zlostavljanje lažna.

Peng je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine. Ona je rekla da je Džanova supruga tada "stražarila ispred vrata".

Peng je navela da je sa nekadašnjim uticajnim članom Komunističke partije jednom imala seksualni odnos pre sedam godina i da je "posle toga imala osećanja prema njemu". Peng je dodala da nema dokaze za sve što je napisala.

Njene poruke obrisane su oko pola sata posle objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne reči kao "tenis" blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vesti u vezi sa Peng.

Od tada niko nije video ni čuo Peng Šuaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke