Beretini silovito do (prvog) finala Vimbldona, Hurkač samo zapretio

Autor: Aleksandar Golubović
petak 09.07.2021.
17:14
Izvor: Sportske.net

Italijan stigao do prvog Grend slem finala.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u svoje prvo Grend slem finale pošto je u polufinalu Vimbldona slavio protiv Poljaka Hurberta Hurkača rezultatom 6:3, 6:0, 6:4.

Prvi set rešen je u sedmom gemu kada je deveti teniser sveta uzeo brejk, a ima je u trećem čak tri brejk šanse da već na startu meča dođe do prednosti.

Uzeti brejk značio je dosta na psihološkom planu italijanskom teniseru, koji je do kraja prvog seta uzeo još jedan gem na protivnički servis i zasluženo stigao do prednosti u setovima.

Otpor Hurkača je potpuno pao u drugom setu budući da je Beretini za svega 23 minuta u ovom delu igre ostavio protivnika bez osvojenog gema.

Daleko neizvesnije bilo je u trećem setu, gde se Poljak daleko bolje držao nego u prva dva. Beretini je imao šansu da prvi vođstvu u 5:4 stigne do brejka, ali je Hurkač izjednačio na 5:5.

Poljak se nije dao ni na svoj servis, a je treći set otišao u taj-brejk u kojem je demonstrirao silu i dobio, pa je smanjio prednost Beretnija u setovima na 2:1.

Italijana je gubitak seta razljutio i stimulisao, a efekti toga viđeni su već početkom četvrtog seta je poveo sa 2:0 nakon oduzetog brejka Hurkaču.

Beretini je imao meč-loptu prvi rezultatu 5:3 i servisu za Hurkača, ali je Poljak odložio slavlje sjajnog Italijana, kojem je u narednom gemu ostalo da potvrdi pobedu.

To je rutinski učinio i zasluženo postao prvi Italijan u finalu Vimbldona.

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Beretini je imao 2019. godine kada je igrao polufinale US opena, a sada će u nedelju imati prvu priliku da se bori za trofej.

U finalu će čekati boljeg iz drugog polufinalnog para koji čine Novak Đoković i Denis Šapovalov, a čiji meč počinje odmah po završetku ovog duela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke