Molčan otkrio detalj sa treninga, "koristi" li Vajda Đokovića?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 24.05.2022.
23:20
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva najava duela.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Slovački teniser Aleks Molčan staće sutra na putu Novaka Đokovića ka trećem kolu Rolan Garosa, a ovaj duel ne bi bio ni blizu propraćen da nije reč o igraču sa kojim je Marijan Vajda uspostavio saradnju nakon što se rastao sa Srbinom.

Sa tim u vezi, talentovani Slovak otkrio je da je sasvim slučajno došlo do saradnje sa Vajdom.

"Upoznao sam ga prošle godine, pitao sam ga da li ima savet za mene kako da nadjem pravog trenera. Kada je objavio da se rastao sa Novakom, pitao sam ga za pomoć, za pripremu turnira, video sam da je pozitivan, o mojoj igri, da smo se povezali. Pričali smo da se pridruži timu i evo nas. Za sad je sve savršeno, razumemo se, nema drugih mišljenja jer ovo može biti veoma dramatično, ako jedan trener govori jedno, a drugi nešto drugo. Ipak, oni su na istom putu, misle iste o mom napretku, razumemo se veoma dobro", rekao je Molčan pred sasvim izvesno najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Preneo je utiske trenutka nakon saznanja da će se okršaj između njih dvojice desiti već na Rolan Garosu.

"Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: Vau. Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu", naveo je on uz slikovit opis o šansama da iznenadi prvog tenisera sveta.

"Dva čoveka na terenu, svako može da pobedi. Daću sve od sebe, pa ćemo videti", naveo je on.

Dodaje da Vajda ne govori o Đokoviću, osim kada mu se postavi pitanje, a Aleks voli da čuje kakve treninge su zajedno odrađivali njih dvojica.

"Više ja pitam o Novaku, šta radi tokom treninga, posle mečeva. Ne počinje da priča o Đokoviću, to dođe slučajno. Pokušavam da učim svaki dan jer je on najveća knjiga tenisa danas. Naravno da to pomaže, ali svaki igrač je drugačiji. Ono što je funkcionisalo za Novaka možda neće za mene. Ima stvari koje moram da unapredim, postajao je sve profesionalniji, a sada je najveći profesionalac", zaključio je Molčan koji će sutrašnji duel protiv Đokovića igrati najverovatnije od 14:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke