Montreal - Amerikanac izbacio Alkaraza!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 10.08.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje na startu mastersa.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Američki teniser Tomi Pol priredio je senzaciju na startu mastersa u Montrealu i sa turnira izbacio četvrtog igrača na svetu Španca Karlosa Alkaraza.

Pol je posle tri sata i 24 minuta igre sa 2:1, po setovima (4)6:7, 7:6(7), 6:3 savladao Alkaraza i plasirao se u drugo kolo turnira.

Prvi brejk na meču načinio je Alkaraz u trećem gemu, nakon što je iskoristio treću brejk priliku. Amerikanac je vratio izgubljeni servis već u narednom gemu i izjednačio na 2:2.

Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je o pobedniku odlučivao taj-brejk. Tamo se bolje snašao Alkaraz i osvojio prvi set.

Kada je favorizovani Španac došao do brejka na startu drugog seta i poveo sa 2:0 činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali se pitao i Pol. Uspeo je Amerikanac da vrati brejk u sedmom gemu i poravna rezultat na 4:4. Zatim su obojica igrača još po jednom izgubila svoj servis, a o pobedniku drugog seta opet je odlučivao taj-brejk.

Ovoga puta je više živaca imao 34. na svetu Pol, spasio meč loptu i stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem oodlučujućem setu Pol je došao do brejka u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Amerikanac je bio siguran na svoj servis i nije dopustio Alkarazu ni jednu brejk loptu i tako stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Protivnik Polu u narednoj rundi biće bolji iz duela između Marina Čilića i Karena Hačanova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke