Montreal - Hurkač zaustavio Kirjosa!

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.08.2022.
20:09
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda za Poljaka.

 EPA-EFE/RHONA WISE
EPA-EFE/RHONA WISE

Povezane vesti

Poljski teniser Hubert Hurkač savladao je Australijanca Nika Kirjosa sa 2:1, po setovima 7:6(4), (5)6:7, 6:1, posle sat i 49 minuta igre, i plasirao se u polufinale mastersa u Montrealu.

U prvom setu nije bilo brejka, iako je Hurkač imao dve prilike da oduzme servis Kirjosu, ali ih je Australijanac oba puta spasio. Pobednik je odlučen u taj-brejku, u kojem 10. na svetu Hurkač nije izgubio ni jedan poen na svoj servis.

Mogao je Poljak do brejka i na startu drugog seta, ponovo je imao dve brejk lopte, ali ni ovoga puta nije uspeo da ih iskoristi. Svoje brejk prilike imao je i Kirjos, 37. igrač planete, ali je, baš kao i prvi, i drugi set odlučen u taj-brejku. Ovoga puta uspešniji je bio finalista Vimbldona Kirjos, i tako izjednačio na 1:1.

U trećem odlučujućem setu videli smo brejkove, i to dva sjajnog večeras Huberta Hurkača, koji je tako stigao do trijumfa i plasmana u polfuinale mastersa u Montrealu.

Protivnik Hurkaču za plasman u veliko finale biće bolji iz meča Kasper Rud - Feliks Ože-Alijasim koji se igra kasnije večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke