Montreal – Kirjos se ne šali, kraj za Sinera!

Autor: Mladen Heleta
petak 12.08.2022.
08:25
Izvor: Sportske.net

Kontroverzni Australijanac igra tenis života.

 EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Protekle noći odigrani su svi mečevi osmine finala ATP mastersa u Montrealu. Bilo je zanimljivih rezultata, a nastavilo se i sa iznenađenjima.

Razigrani Nik Kirjos je eliminicijom Danila Medvedeva uzeo njegov žreb prvog nosioca, a kako igra bukvalno je postao i prvi favorit turnira. Australijanac se četvrtfinala domogao preko zemljaka Aleksa De Minora. Bilo je 2:0 (6:2, 6:3). Kirjosu se ovih dana igra tenis, osvojio je Vašington, sada se zaleteo u Montrealu, a još pamtimo sjajne nastupe na Vimbldonu. Kada je ovako fokusiran i kada mu je glava mirna, sigurno spada među pet najboljih tenisera na svetu.

Poljak Hubert Hurkač odigrao je težak meč protiv iskusnog Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Hurkač je nakon dva sata i 27 minuta slavio sa 2:1 posle preokreta. Po setovima je bilo 6:7, 6:2, 7:6.

Četvrti nosilac Kasper Rud opravdao je ulogu blagog favorita u duelu sa Robertom Bautistom Agutom iz Španije. Norvežanin je pobedio sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:4). Meč je trajao tri sata i 19 minuta.

Domaća uzdanica Feliks Ože-Alijasim savladao je Britanca Kamerona Norija sa 2:0 (6:3, 6:4), dok je Španac Pablo Karenjo-Busta napravio malo iznenađenje i eliminisao Italijana Janika Sinera sa 2:0 (6:2, 6:4).

Britancu Džeku Drejperu je Gael Momfis predao meč kod rezultata 1:0, a dalje je prošao i njegov sunarodnik Danijel Evans, koji je bio bolji od Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1 (7:6, 1:6, 7:5).

Amerikanac Tomi Pol pobedio je Marina Čilića sa 2:0. Po setovima 6:4, 6:2.

Parovi četvrtfinala su Kirjos – Hurkač i Rud – Ože-Alijasim u gornjoj polovini žreba, te Karenjo-Busta – Drejper i Evans – Pol u donjoj polovini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke