Može li Australija da izgubi gren slem?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.01.2022.
15:16
Izvor: Sportske.net

Situacija nije najjasnija...

 EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Novak Đoković će ponovo biti na suđenju, ovoga puta večeras od 22 časa po srednjeevropskom vremenu, ali je pitanje kada će saznati da li će igrati Australijan open. 

Možda je sada dobro reći i da Australijan open ne zaslužuje Novaka Đokovića, verujemo da u svetu raste ovakvo mišljenje među navijačima, pa što da ne, i zvaničnicima. 

Svima je dokazano da je Novak pravedno postupao, ali Australijanci traže greške, pa čak i kada ih nisu pronašli u dovoljnoj meri, iskoristili su pravo da mu ukinu vizu. 

Da li je ovakvim postupcima narušena reputacija Australijan opena?

Definitivno, činjenica da je zabranjeno Novaku Đokoviću, najboljem svetskom teniseru ikada, da igra na turniru samo zbog činjenice da nije vakcinisan (iako verovatno ima više antitela u odnosu na većinu tenisera), narušava reputaciju turnira koji je upravo najviše osvajao - Novak Đoković. 

Pominje se u medijima ovih dana i izjava jednog od novinara, inačekopredsednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara, Britanac Sajmon Kambers.

"Malo je moguće, ali nije nemoguće.  Igrači vole ovaj turnir, ali bilo je pretnji poslednjih godina da bi turnir mogao da bude premešten negde u Azijsko-pacifičku zonu. Ima drugih zemalja koje bi volele da organizuju gren slem", rekao je Kambers. 

Australija ima i ugovor o gren slemu koji će trajati još dugo, ali nikada ne isključujte narušavanje reputacije i novac koji bi mogao da dođe, recimo, iz Kine. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke