Mučenje Federera sa 190. teniserom sveta

Autor: Beta Beta
utorak 27.08.2019.
09:47
Izvor: Beta

Federer olako shvatio svog rivala.

Epa/Jason Szenes
Epa/Jason Szenes

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u noći izmedju ponedeljka i utorka pobedio Sumita Nagala iz Indije sa 4:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Meč Federera i Nagala, trećeg i 190. tenisera sveta, trajao je dva i po sata. Švajcarac se ovom pobedom po 17. put kvalifikovao za završni masters turnir.

Federer će u drugom kolu igrati sa Damirom Džumhurom iz Bosne i Hercegovine.

Sa kvalifikantom se u prvom kolu mučio i Federerov zemljak Stan Vavrinka. On je nakon četiri seta eliminisao Janika Sinera iz Italije - 6:3, 7:6, 4:6, 6:3. Vavrinka će u narednom kolu igrati protiv Francuza Žeremija Šardija koji je u pet setova bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača.

Argentinski teniser Huan Londero je na startu Ju Es Opena bio bolji od Amerikanca Sema Kverija sa 3:6, 6:1, 7:6, 7:5 i tako zakazao meč sa najboljim igračem sveta Novakom Djokovićem.

Jedno od iznenadjenja prvog dana priredio je domaći teniser Rajli Opelka koji je eliminisao Italijana Fabija Fonjinija u četiri seta, dok je Amerikanac Džejson Bruksbi slavio protiv Čeha Tomaša Berdiha, takodje u četiri seta.

U drugo kolo poslednjeg gren slem turnira u sezoni plasirali su se, izmedju ostalih, i Kei Nišikori, Danijel Evans, Danil Medvedev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Luka Puj, Borna Ćorić i Pablo Karenjo Busta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke