Na današnji dan Novak je na US openu šokirao i Federera i publiku!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.09.2021.
19:16
Izvor: Sportske.net

Da, sećate se, bio je to ONAJ nezaboravni meč.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Novak Đoković se ovih dana bori za istorijski uspeh na US openu, jer bi mu četvrti trijumf na ovom turniru ujedno bio rekordni, 21. na Gren Slem turnirima ukupno, a noćas ćemo ga uz TV ekrane bodriti da savlada Aleksandra Zvereva i izbori plasman u finale.

Pre tačno deset godina na istom mestu, Novak je takođe vodio jednu veliku borbu koja je već ušla u istoriju, jer se radi o jednom od najspektakularnijih preokreta protiv Rodžera Federera.

Bilo je to polufinale US opena 2011. godine, Federer je, uz ogromnu podršku sa tribina, imao dve meč-lopte na svoj servis u petom setu. Na semaforu je stajalo 5:3 za Švajcarca u petom setu i 40:15, a onda je počeo Novakov šou.

Najpre jedan fenomenalni ritern kojuim ni svoje najveće protivnike sa tribina nije ostavio ravnodušnim. Publika je bila na nogama, Nole je dodatno ''podizao atmosferu'' tražeći od njih da još glasnije navijaju i - sve se u trenutku okrenulo. Naš teniser je spasao i drugu meč-loptu, potom napravio brejk i na kraju stigao do preokreta za konačnih 7:5 u petom setu i plasman u finale u kom je Đoković savladao i Nadala rezultatom 3:1 i stigao do svog prvog trofeja na US openu.

U prilogu je kratko podsećanje na te nezaboravne momente iz duela sa Federerom u Njujorku.

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke