"Na kraju, zato sam ja Serena"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 28.06.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Jedna od najuspešnijih teniserki na svetu govorila je pred predstojeći Vimbldon.

Epa/Ettore Ferrari
Epa/Ettore Ferrari

Povezane vesti

Treći grend slem sezone počeo je danas. Serena Vilijams igraće u utorak, a protivnica će joj biti 100. teniserka sveta Aljaksandra Sasnovič iz Belorusije. Premda na Vimbldonu neće igrati druga teniserka sveta Naomi Osaka i osma Simona Halepa, koja je aktuelna šampionka, Vilijams ne smatra da joj je to olakšavajuća okolnost. 

"Mislim da je ženski žreb veoma težak, bez obzira na to protiv koga igrate. Zaista se moraš sada pokazati. Nema više mečeva koje će biti siguran prolaz. Jednostavno moraš da budeš u igri. Imam veliki X na leđima od '99, otkako sam osvojio US Open. Kad igram sa tako teškim protivnicima na svakom turniru, svakom pojedinom meču, svakom grend slemu, jednostavno nije važno gde, samo napredujete. Mentalno je bilo teško kada bi vas neko pobedio i onda skoro svaki put izgubio u narednom kolu. Na kraju, zato sam ja Serena", poručila je Amerikanka. 

Serena je trenutno 16. na svetu, a može se pohvaliti sa 23 grend slem trofeja, od toga sedam sa Vimbldona, koji je poslednji put osvojila 2016. godine. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke