Na pomolu još jedan skandal, kako je Nadal ušao u Australiju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.01.2022.
16:51
Izvor: Sportske.net, Kurir

Srpski fudbaler postavio pitanje koje je mnogima promaklo, slučajno ili namerno.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Dok je najbolji teniser sveta Novak Đoković već pet dana zatočen u Melburnu, u nehumanim uslovima, Španac Rafael Nadal se danas šepuri sa osvojenim peharom na turniru u Melburnu, na turniru koji prethodi Australijan openu.

Ali, kada je Nadal u pitanju, postoji nešto što navodi na ozbiljnu sumnju da je Španac prekršio važeće propise u Australiji vezane za pandemiju koronavirusa.

Tu temu je u razgovoru za ''Kurir'' pokrenuo srpski fudbaler Miloš Ninković koji godinama igra u Australiji.

''Dosta tenisera je dobilo izuzeće na osnovu medicinske dokumentacije, a samo su Novaka zatvorili. Niko ne priča o tome, pošto ovde... Ako si australijski državljanin i nisi u zemlji, a imao si kovid u nekoj drugoj državi, ti ne možeš u narednih 14 dana da uđeš u Australiju. To važi za australijske, ali i sve ostale.

Ali, niko nije postavio jedno pitanje... Sećam se da je Nadal objavio da je zaražen 20. decembra... I ušao je 31. decembra u Australiju. Nije prošlo dve nedelje!!! O tome niko živ ne piše u Australiji, niti neko želi da postavi to pitanje. Kako se to desilo? I ovo govori da su oni znali od početka šta žele, odnosno da su pikirali Novaka'', objašnjava Ninković.

I zaista, niko u Australiji da pomene kako je Nadal povlašćen u odnosu na njihove građane, za šta svih ovih dana optužuju - Novaka.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke