Nadal ''dodaje gas'', sve je ubedljiviji, a na mreži je imao šta da kaže protivniku!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.07.2022.
21:54
Izvor: Sportske.net

''Kralj šljake'' i na travnatoj podlozi pokazuje visok nivo igre.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Drugi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, španski teniser Rafael Nadal plasirao se večeras u osminu finala trećeg grend slema sezone.

U prva dva kola je imao uspona i padova, oba puta je igrao po četiri seta, ali protiv Lorenca Sonega sve je u njegovoj igri funkcionisalo kako je želeo.

Španac je trijumfovao sa ubedljivih 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:4, a da nije bilo pauze zbog zatvaranja krova krajem trećeg seta, verovatno bi njegov trijumf bio još ubedljiviji. Naime, u trenutku prekida, Španac je vodio sa 4:2 u trećem setu, nezadrživo je grabio ka trijumfu, ali posle desetominutne pauze Sonego je vezao dva gema, izjednačio na 4:4. Ipak, italijanski teniser nije mogao više od toga, Nadal je odmah vratio brejk prednosti i na kraju na svoj servis potvrdio trijumf.

U osmini finala protivnik će mu biti holandski teniser Botik Van de Zandšulp, a odmah po završetku večerašnjeg meča Nadal je na mreži imao šta da kaže Sonegu koji ga je očigledno zbog nečega naljutio. Izgledalo je kao da mu Nadal drži lekciju, Sonego ga je saslušao i uputio se u svlačionicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke