Nadal: "Federer me dirnuo više nego Novak, naše rivalstvo prevazilazi sport!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.01.2024.
14:16
Izvor: Sportske.net

"Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio..."

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Legendarni španski teniser Rafael Nadal dao je veliki intervju za El Pais u kojem je govorio o brojnim temama, a posebno je zanimljiv deo u kojem govori o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Srbin je nedavno istakao da ga je Nadal "zastrašivao svojom pripremom pred mečeve kada su bili mlađi", a Španac tvrdi da mu to nije bila namera.

"To nikada, nikada, nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam u nameri da budem spreman, ništa više od toga. Nisam čuo šta je on rekao, da budem iskren", rekao je Nadal, a potom uporedio Đokovića sa Rodžerom Federerom.

"Dokle mi sećanja sežu, Federer je igrač koii me je najviše impresionirao, najviše me zabavio, najviše me ‘dodirnuo’. Gledati Federera dirnulo me je više nego gledati Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija, emocija je ta koja te privuče", smatra Nadal, koji ističe da Đoković nije morao radikalno da menja svoju igru, kao što su to činili Nadal zbog povrede i Federer zbog Nadala kao rivala.

"Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao igru. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio".

O tome zašto najviše govori o rivalstvu Nadal-Feder u Velikoj trojci, španski teniser ima svoje mišljenje.

"Nekoliko je faktora. Neke neću komentarisati, nije na meni da to činim. Ali u smislu tenisa, jasno je – kombinacija suprotnih stilova – Federer je bio savršenstvo u smislu estetike, elegancije i tehnike. I ja imam jako dobru tehniku, ali to nije isto što i estetika. On je bio broj 1 kad sam ja došao, kao rival duge kose i upadljive fizičke spreme. Elegancija protiv ratnika, jedinstvena razlika, u kombinaciji sa brojnim velikim mečevima, pretvorila je naše rivalstvo u nešto što prevazilazi sport više nego bilo koji drugi meč", veruje Rafael Nadal koji će novu sezonu započeti u Brizbejnu duelom sa Dominikom Timom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke