Nadal govorio o povredi i "zabranjenoj" reči!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.05.2022.
12:02
Izvor: Sportske.net

Dobar početak Rolan Garosa za Španska.

EPA-EFE/David Guzman
EPA-EFE/David Guzman

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal trijumfalno je krenuo po svoj 22. grend slemu karijeri na šljakastoj podlozi Rolan Garosa u Parizu. On je sa 3:0 u setovima savladao Australijanca Džordana Andersona.

Posle odlično odigranog meča novinare je zanimalo kako se Nadal oseća posle oporavka od povrede stopala, koja ga je umalo odvojila od nastupa u Parizu.

"Imao sam povredu i to je to. Samopuzdanje je veće ako osvojite Monte Karlo, Madrid, Barselonu ili Rim. Kada pobeđujete imate veće samopuzadanje, ako gubite drugačije je. Ono što se desilo je prošlost. Ovde sam i pokušaću da dam sve od sebe", rekao je Nadal".

Novinare je zanimalo da li bi mu Nadalu samopuzadnje bilo na višem nivou da nije bilo povrede, a Španac je dao zanimljiv odgovor.

"Kako mislite da nisam imao povredu? Ne znam to. Nikad nećemo saznati. Nisam veliki ljubitelj reči reči "ako". Ta reč je opasna. Sada je momenat da prihvatim situaciju i povećavam samopuzdanje iz dana u dan, da bude sve bolji i bolji. Hajde da vidimo koliko daleko mogu da odem", jasan je Nadal.

Protivnik Rafaelu Nadalu u drugom kolu Rolan Garosa biće Korentan Mute iz Francuske. Potencijalni okršaj sa Novakom Đokovićem zakazan je za četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke