Nadal je najbolji sportista sveta, a gleda Novaku u leđa na ATP listi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.05.2021.
21:51
Izvor: Sportske.net

Obelodanjen ''Laureusov'' izbor.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Najbolji španski teniser Rafael Nadal proglašen je večeras u Sevilji za najboljeg sportistu sveta u protekloj godini, u tradicionalnom izboru ''Laureusa''.

Ovo je Nadalu drugo ''Laureusovo'' priznanje u karijeri, a zaslužio ga je pre svega osvajanjem Rolan Garosa u prošloj godini, s obzirom da na ATP listi gleda u leđa našem Novaku Đokoviću.

Treba napomenuti i da je Nole iste godine osvojio Australijan open, ali ta titula, kao i vođstvo na listi najboljih tenisera nisu bili dovoljni da pobedi Nadala u ovom izboru.

Zanimljivo, i najbolja sportistkinja sveta za prošlu godinu je takođe teniserka, Japanka Naomi Osaka.

Najbolji tim godine je, prema očekivanju fudbalska ekipa Bajerna iz Monhena, dominantna u Evropi i svetu prošle godine.

"Za mene je osvajanje 13. titule na Rolan Garosu i 20. Gren slema po čemu sam se izjednačio sa Rodžerom Federerom zaista bio nezaboravan momenat“, poručio je Nadal povodom velikog priznanja.

*

*

*


*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Thursday, 06.05.2021
23:02

On je do juce gledao i u ledja rusu, koji je do juce bio drugi na rang listi! Djokovic je sam sebe diskvalifikovao, sa svojim gluparanjem, i koliko je turnira odigrao sad u pocetku ove godine, i ne samo to vec mnogo toga zavisi i od drugih stvari!Djokovic se vise nigde ne broji, osim to sto je na prvom mestu i njegovo ce da prodje!