Nadal kontradiktoran o kazni za Zvereva

Autor: Darko Mitrović
subota 12.03.2022.
10:48
Izvor: Sportske.net

Šta bi govorio da nije prijatelj sa Nemcem?

EPA-EFE/David Guzman
EPA-EFE/David Guzman

Povezane vesti

Postupak Aleksandra Zvereva na turniru u Akapulku prošlog meseca zgrozio je tenisku javnost. Nemački teniser je potpuno pobesneo posle jedne sudijske odluke u dubl-meču i počeo je reketom snažno da udara u stolicu u kojoj je glavni arbitar sedeo.

Zbog takvog ponašanja, Zverev je diskvalifikovan sa turnira, kažnjen je sa 40.000 dolara, oduzeti su mu bodovi koje je osvojio na tom turniru, a sve uz uslovnu kaznu od godinu dana.

Međutim, na početku turnira u Indijan Velsu, najbolji španski teniser Rafael Nadal je izrazio neslaganje sa ovako blagom kaznom, ali je s druge strane naglasio da je prijatelj sa Zverevim i da ne traži da se on dodatno kazni, već da za ubuduće postoje stroža pravila.

''Imam dobar odnosa sa Sašom, dopada mi se, često i treniramo zajedno, tako da mu želim sve najbolje. I on sam zna da nije bio u pravu, to je priznao odmah i to je svakako pozitivna stvar.

S druge strane, ne valja ako nismo u stanju da kontrolišemo ovakav vid ponašanja na terenu, ne samo ovaj poslednji primer, bilo je još dosta stvari koje su se dešavale poslednjih meseci.

Dakle, ako nismo u stanju da kaznimo ovakav vid ponašanja malo jače, onda se mi kao igrači osećamo sve moćnijim kako vreme ide.

U ovom sportu, moramo da dajemo pozitivan primer, posebno deci. Dakle, ne želim da Saša bude kažnjen, ali s druge strane, voleo bih da vidim snažnije sankcije za ovakvo ponašanje. One će zaštititi sport, sudije i sve prisutne na mečevima", zaključio je Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke