Nadal: "Mogu da se takmičim, spreman sam"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 15.04.2024.
19:05
Izvor: Sportske.net

Nadal u prvom kolu u Barseloni igra sa Flavijem Kobolijem.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Rafael Nadal je danas posle treninga koji je odradio pred turnir u Barseloni, govorio za medije. 

"Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan", kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Kobolijem.

Mnogo je hrabrosti bilo potrebno Nadalu da se suoči sa svim izazovima poslednjih godinu i po dana, a kako kaže, i dalje želi da uživa u karijeri. 

"Ne sumnjam ni u šta. Stvar je bila u tome mogu li da igram ili ne. Imao sam dve teške godine, dolazim posle operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim telom i nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Mada me je povredilo to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i pre nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovde. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Zato je to više od običnog osećaja. Osećam da sam spreman za sutrašnji meč. Realan sam, to što sam ovde me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu", dodao je Rafa.

Dodao je i da ne može da bude siguran kako će biti u ostatku sezone.

"Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osećao trenirajući sa prijateljima ovde, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je deo života jednog sportiste".

Naravno da su neizbežna tema bile povrede.

"Nosim se sa povredama najbolje što znam. Znamo šta je tu, nema šta da se krije. Ne moramo o tome više da pričamo. Objasnio sam što se tiče mog abdomena još u Sevilji, jer je moj stric to pominjao. U svojoj izjavi rekao sam samo da nisam mogao da igram. Umoran sam od priče o svemu kada nemam razloga za to na ličnom nivou. Da li se plašim? Toga da ne mogu da igram?To mi se dešavalo godinu i po. Nastaviću sve dok mislim da to vredi. Ne postavljam vremenske okvire, ali život vam pokazuje put i uz svoje etičke principe trudiću se sa učinim sve što je logičnijim moguće", jasan je osvajač 22 grend slema.

Za kraj, ohrabrio je navijače.

"Osećaj je bolji nego onaj koji sam imao u Majorci, osećam da mogu da se takmičim. Malo sam toga postigao ovih meseci, ali pokušaću usput da se nosim sa teretom. To je što je i čovek mora da živi sa tom neizvesnošću, da bude u stanju da sve gleda pozitivno i takmiči se, da bude na jednom teniskom turniru", zaključio je Nadal. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke