Nadal ne prašta Zverevu: "Nedopustivo"!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 24.02.2022.
12:35
Izvor: Sportske.net

Veruje da je ovo izolovan slučaj.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal, koji je stigao do 12. uzastopne pobede ove sezone, kritikovao je ponašanje Aleksandra Zvereva u Akapulku, gde je Nemac diskvalifikovan nakon udaranja reketom u sudijsku stolicu.

Nadal je pobedom stigao do skora 12:0 ove sezone, što nikad nije postigao u karijeri, ali je poput Novaka Đokovića komentarisao Zvereva.

"Zaslužio je kaznu, jer ne može tako da se ponaša na terenu. To je nesrećan čin. Žao mi ga je, u dobrim smo odnosima. On je svestan šta je uradio, i nadam se da će mu ovo iskustvo poslužiti mu kao lekcija. Mislim da je njegova izjava dobra, jer se izvinio. Logično je što postoji reakcija ATP jer ovakvo ponašanje mora biti sprečeno. Mnoga deca gledaju naš sport, moramo da širimo pozitivne vrednosti da budemo svesni da smo uzori milionima", istakao je Nadal.

Španac veruje da se ovo više nikada neće ponoviti Zverevu i da bi mu iz tog razloga trebalo oprostiti.

"Razumem frustraciju i da nekada igrač slomi reket. Ne dopada mi se to, jer sa vaspitan na drugačiji način, ali razumem. Ali nedopustivo je takvo nepoštovanje prema sudijama. To je nešto drugo. Mislim da je ovo sa Sašom izolovan slučaj, za koji moramo da mu orpostimo. Svi prave greške. Nadam se da sankcija neće biti stroga i da ćemo ga uskoro videti na terenu", kazao je Nadal.

Rekorder po broju osvojenih gren slem turnira pobedio je Stefana Kozlova 6:0, 6:3, a drugim rekord ove sezone nija ga toliko poremetio.

"Nikada nisam bio jedan od onih koji gledaju brojke i statistiku, fokusiran sam na to da igram dobro. Ako tako bude, onda rekordi sami dolaze. Najvažnije mi je što mogu da uživam u onome što volim, što moje telo reaguje na pravi način", zaključio je Nadal koji će se u borbi za polufinale sastati sa Tomijem Polom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke