Nadal o povredi: ''Stomak baš i nije dobro, ali našao sam način...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.07.2022.
20:51
Izvor: Sportske.net

Koja li je Nadalova tajna?

 EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

U nekoliko navrata tokom večerašnjeg četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom izgledalo je da će Rafael Nadal zbog povrede trbušnog mišića morati da preda meč, ali on je tokom medicinskog tajm-auta sredinom drugog seta dobio pravu terapiju koja je brzo delovala, pa Špancu nije predstavljalo problem ni to što je meč trajao četiri sata i 20 minuta.

Posle pet setova Nadal je slavio sa 3:2, a odluka je pala tek u taj-brejku petog seta.

Odmah po završetku meča izneo je svoje prve utiske.

''Ne znam...

Iskreno, uživam da igram ovakve mečeve pred svima vama. Ne mogu dovoljno da vam zahvalim za podršku.

Teško je bilo protiv sjajnog igrača, sve čestitke Tejloru, igra sjajan tenis čitave sezone. Nije bio lak meč i srećan sam što sam u polufinalu, to je sve'', izjavio je Nadal.

Usledilo je pitanje o problemu sa povredom i kako se sada oseća.

''Telo je generalno dobro, stomak baš i nije, moram da budem iskren, ali sam našao način da drugačije serviram. Mislio sam da neću moći da nastavim meč, ali teren, energija, hvala vam za to'', konstatovao je Nadal.

Kasnije se prisetio nekadašnjih vimbldonskih okršaja sa Rodžerom Federerom koji je ove godine svojim prisustvom uveličao obeleževanje stogodišnjice ovog turnira.

''Sećam se finala sa Rodžerom, mnoge mečeve sam odigrao sa njim. Kad se vratim u 2008. bilo je teško i zamisliti da ću i 2022. igrati ovde'', rekao je Nadal.

On će u polufinalu igrati protuiv Nika Kirjosa, a čim je pomenuto njegovo ime, usledili su zvižduci, pa je jasno da će Nadal i u polufinalu moći da računa na veliku podršku publike.

''Nadam se da ću moći da igram taj meč, Nik je sjajan igrač na svim podlogama, pogotovo na travi. Moraću da budem 100 posto spreman da bih dobio taj meč i nadam se da ću uspeti to da uradim'', zaključio je Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke