Nadal oborio neverovatan rekod Federera!

Autor: Beta Beta
petak 09.08.2019.
11:45
Izvor: Beta

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rodžers kupa, pošto je prošle noći pobedio Argentinca Gvida Pelju sa 6:3, 6:4.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Branilac titule je tako stigao do 379. pobede na turnirima iz Masters serije, čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Uslovi za igru su bili teški zbog vetra, Nadal je priznao da baš ne uživa u tome, ali i da istovremeno voli izazov koji takvi uslovi iziskuju.

"Bilo je teško zbog vetra, ali navikli smo da igramo u ovakvim uslovima. Naravno da je bolje igrati kad nema ovakvog vetra, ali je istovremeno i prelepo jer tada igrač mora da se prilagodi i bude potpuno mentalno fokusiran. Naravno, voleo bih da je bilo drugačije, ali na neki način sam uživao", rekao je Nadal.

Nadal će se za plasman u polufinale boriti s Italijanom Fabijom Fonjinijem koji je eliminisao Adrijana Manarina sa 6:2, 7:5.

"Fabio ima sjajnu sezonu, jednu od najboljih u karijeri, ako ne i najbolju. Moraću da odigram dobro. Mislim da sam danas igrao bolje nego juče i nadam se da ću u narednom meču biti bolji. To je ono što je potrebno ako želim da prođem dalje", rekao je Nadal.

U četvrtfinale Rodžers kupa plasirao se i Španac Roberto Bautista Agut koji je sa 7:5, 7:5 pobedio Francuza Rišara Gaskea. U narednom kolu ga čeka još jedan Francuz, Gael Monfis. On je u osmini finala lako pobedio Poljaka Huberta Hurkača - 6:4, 6:0.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se Dominik Tim i Danil Medvedev, odnosno Aleksander Zverev i Karen Hačanov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke