Nadal (opet) koristi hormon rasta da zaleči povredu?!

Autor: Janko Glavonjić
subota 02.08.2014.
15:43
Izvor: Sportske.net

Rafael Nadal će pokušati da ubrza oporavak od povrede zgloba, tako što će primati injekcije hormona rasta, čije je korišćenje zabranjeno u većini sportova, pa i u tenisu.

Povezane vesti

Prema navodima sportskih novinara koji izveštavaju o tenisu, Nadalu je terapija hormonom rasta odobrena, pa će Španac najverovatnije biti spreman za US Open.

Hormon rasta je sportistima dozvoljen kao terapija u slučaju povrede, ali nadležni organ, u ovom slučaju ATP, mora da odobri tačno određenu terapiju da bi sportista mogao da je koristi.

Ovaj slučaj je zanimljiv zbog toga što je svojevremeno Vejn Odesnik, američki teniser koji je trenutno 165. na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri mu je bio 77. mesto, 2010. godine kažnjen samo zato što su u njegovoj torbi pronađene ampule sa hormonom rasta.

Amerikanac je testiran, bio je negativan, a branio se pričom da mu je potreban da bi zalečio povredu. Odesnik je zaista vukao hroničnu povredu na početku te sezone, ali nije najavio tretman ATP-u, i zbog toga je suspendovan na 2 godine, što je kasnije preinačeno na godinu dana.

Nadal je ovu terapiju primenjivao i na kolenima, čime se objašnjava njegov čudesni oporavak posle nekih teških povreda u prošlosti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.