Nadal pokrenuo lavinu, i Tim rešio da se povuče

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 17.06.2021.
23:45
Izvor: Sportske.net

Austrijanac ne ide u Tokio.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Poznati austrijski teniser Dominik tim odlučio je da ne učestvuje na predstojećim Olimpijskim igarama u Tokiju u istom danu kada je istu odluku doneo i Rafael Nadal.

Peti teniser na svetu se obratio pratiocima na Tviteru gde ih je obavestio o svojim namerama u vezi sa glavnim sportskim događajem ovog leta.

"Zdravo svima. Želim da podelim tužne vesti, posle razgovora sa timom odlučio sam da odustanem od učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za mene ne postoji veća čast od predstavljanja Austrije na Olimpijskim igrama i zbog toga je ova odluka još teža. Poslednje dve nedelje trenirao sam žestoko i počeo sam da napredujem malo po malo na planu kondicije i koncentracije. Moj cilj je naporan rad narednih nedelja i da dam sve od sebe na Vimbldonu i da odbranim titulu na US Openu. Želim čitavom austrijskom timu da im put u Tokio prođe u najboljem redu. Mlad sam i nadam se da ću igrati za Austriju u Parizu 2024", istakao je Tima na popularnoj društvenoj mreži.

Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 7. avgusta, a ovom odlukom najbolji teniser sveta Novak Đoković imaće nešto lakši posao da osvoji medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke