Nadal posle poraza: "Ovo je bio najvažniji meč u godini, igrao sam protiv jednog od najboljh ikada"

Autor: Sportske Net
subota 12.06.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

Španac je svestan Novakovih kvaliteta.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Rafael Nadal posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske odao je priznanje srpskom teniseru i dodao da je izgubio najvažniji meć u godini.

"On je imao brejk lopte u prvom gemu. Onda gem lopte u narednom… Moglo je da bude 2:0 za njega na početku, ali je bilo za mene. Imao sam potom i 4:0. Posle toga sam počeo više da grešim. Kasnije su i uslovi bili drugačiji, podloga je bila sportija. Tokom noći se situacija menja. To je njemu odgovaralo. Ali nije bitno. Ovo je tenis. Igrač koji se bolje prilagodi uslovima je igrač koji treba da pobedi. Nema sumnje da je on ovo zaslužio", počeo španski teniser.

Rafa se osvrnuo i na neke detalje samog meča, koji je trajao nešto više od četiri sata, a na kom je viđeno mnogo atraktivnih poteza.

"Ovo je sport. Nekada pobedite, nekada izgubite. Dao sam sve što sam mogao. Verovatno nije bio moj najbolji dan. Kada igrate protiv rivala kao što je on, koji rano udara lopticu, teško je izbaciti ga iz položaja. Imao sam velike šanse, imao sam set loptu u trećem setu. Ali to je to. Posle toga sam napravio duplu servis grešku, promašio volej u tajbrejku. Ali istina je da je bilo ludih poena. Dobra je bila borba, pokušao sam da pružim svoj maksimum, ali nije bio moj dan. Njemu svaka čast", iskren je Nadal.

Posle 13 titula na Rolan Garosu, ova mu je izmakla iz ruke. Španac tvrdi da je upravo ova velika cifra razlog zbog koga lakše prihvata poraz.

„Kada osvojite turnir 13 puta, onda porazi manje bole. Godine prolaze i ništa ne traje večno. Svestan sam činjenice da svake godine imam manje šanse. Nadam se da ću se sledeće sezone vratiti i da ću imati priliku da osvojim trofej. Žao mi je što sam izgubio najvažniji meč u godini za mene, ali život ide dalje. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena“, zavšio je Nadal. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke