Nadal priznao da je Đoković najbolji ikada, objasnio i zašto!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 15.02.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Španac potpuno iskren.

Epa/Claudio Onorati
Epa/Claudio Onorati

Povezane vesti

Jedno od najvećih teniskih rivalstva jeste ono između Španca Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Prema mnogobrojnim mišljenjima upravo su njih dvojica najbolji teniseri svih vremena, ali je naš teniser osvajanjem čak 24 grend slem titule, naspram Rafinih 22 otklonio dilemu ko je najbolji ikada, a to je u intervjuu za "La Sekstu" priznao i sam Španac.

"Brojevi kažu da jeste – naravno da jeste. Za mene – jeste, po svemu što sam video. Nikada nisam imao nikakav ego da govorim stvari koje ne osećam. Na kraju krajeva, možemo reći da sam ja bio povređen na toliko i toliko slemova, a da on nije. Ali, čoveče, on je imao telo bolje od mog, a to se takođe računa", rekao je Nadal, a onda nastavio da obrazlaže svoje mišljenje:

"Novakova frustracija traje samo u momentu kada polomi reket. Odmah posle je opet spreman da se takmiči na 100 odsto i zato je čovek koji je postigao najviše u istoriji celog našeg sporta".

Pohvalio je i Nadal Đokovića i kao dobrog čoveka, iako ga mediji često drugačije predstavljaju.

"Slika koju projektuje je gora nego što zaista jeste. On je dobra osoba, sa svojim greškama... ali mnogo bolja nego što to prikazuje. Kada je neko sa toliko uspeha u pitanju, to je ono što mora da se pokaže"jasan je Nadal.


Zbog povrede Španca već dugo nema na terenu, a propustiće i turnir u Dohi za koji je prethodno bio prijavljen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke