Nadal se ponovo žali na povredu i nespremnost!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 18.08.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Sve nakon poraza od Borne Ćorića u Sinsinatiju.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da nije bio "dovoljno spreman da dobije meč" i da "mora" da nastavi da trenira.

Nadal je noćas poražen od Hrvata Borne Ćorića sa 1:2 po setovima 6:7, 6:4, 3:6, u drugom kolu turnira u Sinsinatiju.

"Teško je da izvučem mnogo toga pozitivnog iz meča, ali svakako moram da napredujem. Da vežbam, da vraćam bolje servise. Potrebni su mi dani na terenu, to je istina. Imao sam šanse na početku, u taj-brejku sam imao dve prilike kroz dva set poena, ali odigrao sam užasno na dva laka udarca", preneo je utiske nakon meča Španac.

Španac se sprema za poslednji grend slem u sezoni Ju Es Open u Njujorku.

"Ostalo je malo vremena do Ju Es Opena. Moram da nastavim da se pripremam. Nisam bio dovoljno spreman da danas dobijem meč. Moram da se vraćam korak po korak", nastavio je Nadal.

A onda je Španac već  neizostavno požalio na probleme sa povredom. Ovoga puta u pitanju je trbušni mišić.

"Izgubiš i ideš dalje. Znam put. Najvažnije mi je da ostanem zdrav. Bilo je teško nositi se sa ovom povredom, da budem iskren. Poslednjih mesec i po dana nisu bili laki, jer kad imate naprsnuće trbušnog mišića, nikada ne znate kada ste sto odsto sigurni. To utiče na igru jer niste sigurni da li ste u stanju da servirate najbolje što možete svaki put", zaključio je osvajač 22 grend slem titule.

Nadalu je ovo bio prvi meč od šestog jula, kada je zbog povrede morao da preda Niku Kirjosu polufinalni duel na Vimbldonu.

Ćorić će u trećem kolu Sinsinatija igrati protiv još jednog Španca Roberta Bautista-Aguta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke