Nadal se "ugasio", a onda "raspalio" i spasio bruke!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
20:06
Izvor: Sportske.net

Čudan meč i pobeda Španca.

 EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal preživeo je veliku dramu i plasirao se u drugo kolo Vimbldona, nakon što je sa 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 3:6 6:4 savladao Argentinca Fransiska Serundola.

Sve je delovalo glatko za osvajača 22 grend slema u prva dva seta. Držao se Serundolo sve do 4:4 u prvom setu, ali je tada Nadal vezao dva gema i poveo.

Nastavio je Španac da gazi i u drugom setu. Došao je do brejka u šestom gemu i poveo sa 4:2. Do kraja je rutinski sačuvao svoj servis i došao do ogromne prednosti.

Grabio je četvrti igrač sveta ka drugom kolu, oduzeo servis Serundolu i u trećem gemu trećeg seta i poveo sa 2:1, a onda se "ugasio".

Odjednom je nivo igre Španca drastično pao, Serundolo je odmah vratio brejk i ubrzo napravio još jedan za 5:3. U sledećem gemu došao je do seta.

Igra Nadala bila je neprepoznatljiva, nije mu išao ni servis, a ni njegov omiljeni forhend. Argentinac je osetio svoju šansu i krenuo da igra najbolji tenis u karijeri, napravio prvi brejk u četvrtom setu i poveo sa 3:1. Ključni gem na čitavom meču bio je naredni, Nadal je servirao očajno, dozvolio Serundulu čak četiri brejk lopte, ali ih je sve spasio i ostao u "životu". 

Pri rezultatu 4:2 za Serundola, Nadal je osvojio gem na svoj servis i ponovo raspalio iskru u svojoj igri. Proslavio je dobijen gem kao da je bio za titulu i krenuo u veliki povratak.

Naredna tri gema na terenu je postojao samo Španac, 41. igrač na svetu Serundolo ostao je "ukopan" pred naletom Nadala, koji je napravio dva brejka i furizonom igrom u finišu pokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena.

Protivnik Nadalu u drugom kolu biće Litvanac Ričards Berankis, koji je sa 3:0 u setovima savladao Amerikanca Kverija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke