Nadal: "Situacija je specifična, ne mogu da serviram kao lud"

Autor: Sportske Net
utorak 16.04.2024.
20:26
Izvor: Sportske.net

U drugom kolu čeka ga De Minor.

EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED
EPA-EFE/ZAIN MOHAMMED

Povezane vesti

Rafael Nadal se posle četiri meseca od svog poslednjeg zvaničnog meča, danas vratio pobedom u prvom kolu turnira u Barseloni. Na šljaci nije igrao 681 dan, ali premda je bio danas ubedljiv, rekao je da nije 100 odsto oporavljen od povrede trbušnih mišića. 

"Dugo nisam mogao da serviram na treninima i mada sam zadovoljan kako je sve danas izgledalo, sigurno je da sada neću da serviram kao lud. Moram da serviram onako kako mi situacija bude komandovala. Biće trenutaka kada ću se osećati slobodnijim, a biće i onih drugih kada ću biti oprezniji. Sve je to deo procesa".

Nije krio zadovoljstvo posle ubedljivog trijumfa.

"Bio je to dobar početak. Kada se vratite na teren posle tolike pauze, sumnje se ne raziđu za jedan dan. Pogotovo na fizičkom nivou. Međutim, kada se sve sabere, bilo je ovo dobro prvo kolo. On je mnogo grešio a ja sam igrao meč kakav sam morao da igram. Kontrolisao sam sve što sam mogao da kontrolišem".

Sledeći rival će biti Aleks de Minor, 11. teniser sveta. Rafa je već igrao sa njim, tri puta ga pobedio i jednom izgubio. 

"Ni sam ne znam šta da očekujem. U ovom momentu mi je teško da bilo šta planiram. Situacija je veoma specifična. Dan kao što je ovaj je kao džungla, nikada ne znaš šta ćeš da pronađeš. Biće jak ritam za koji ne znam da li ću moći da ispratim. Ali probaću", zaključio je Rafa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke