Nadal: "U Barseloni više nikad, na RG da dam sve od sebe, da umrem"

Autor: Sportske Net
sreda 17.04.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Svestan je svojih mogućnosti Španac.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Rafael Nadal završio je učešće na truniru u Barseloni, pošto je poražen u dva seta od Aleksa de Minora, a kako je rekao, ne planira da se vraća na ovaj turnir.

Sa skoro potpunom sigurnošću mogu da kažem da se neću ponovo takmičiti ovde. Voleo bih da sam mogao da budem još konkurentniji, ali za mene je bilo lepo što sam mogao da odigram i dva meča. Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju, a sada će drugi pokušati da me prestignu. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame“, rekao je Nadal.

Istakao je da planira da igra u prestonici Španije, ukoliko ga telo bude slušalo. 

"U Madridu ću igrati ako se budem osećao dobro, sada moram da odradim dobru nedelju treninga. Tokom meča sam se osećao dobro i uživao sam“.

Iako nije 100 odsto oporavljen od svih povreda sa kojima se sučavao proteklih meseci, trudi se da bude pozitivan. 

"Odlazim odavde ubeđen u to da sam napravio korak napred, nije danas trebalo da budem na vrhuncu. Ako mi telo bude dobro reagovalo na treninge, verujem da ću i u Madridu napraviti korak napred. Ako telo izdrži dodatni teret, onda ću moći i ja da budem bolji – ne govorim o pobedama, već o tome da imam nivo igre da mogu da se borim. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog dâ. To će biti trenutak da pokušam da dam sve od sebe, to će biti trenutak da umrem za to“.

Rafa je svestan da je limitiran u ovom trenutku. 

"Morao sam malo da usporim, između ostalog, a od Brizbejna nisam mogao da serviram, tako da mi je sad teško da normalno serviram. Pre ovog turnira odigrao sam samo neke setove na treninzima, kao i egzibiciju u Las Vegasu, ništa više. Trenutno ne mogu sebi da dozvolim da igram dva-tri sata na visokom, kompetitivnom nivou. Imao sam sada neke šanse, ali dugo nisam igrao, grešio sam forhendom“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke