Nadal vs Medvedev - Kakav im je međusobni skor?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Sećate li se njihovih prethodnih dvoboja?

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Rafael Nadal i Danil Medvedev će se u nedelju u Melburnu boriti za prvi Gren Slem trofej u novoj sezoni.

Nadal će u slučaju pobede postati rekorder po broju osvojenih trofeja na najvećim turnirima, imao bi ih 21, jedan više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera, a ako Medvedev osvoji Australijan open, preuzeće prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića.

Kako su do sada proticali dueli Nadala i Medvedeva?

Njih dvojica su se sastajali ukupno četiri puta, uglavnom tokom 2019. godine i još jednom u 2020.

Prvi susret je Nadal ubedljivo dobio, sa 6:3 i 6:0 na Mastersu u Kanadi, a nedugo zatim sastali su se i na US openu. Tu je već Nadal imao mnogo teži posao, Medvedev je pružio snažan otpor, a pobeda je pripala španskom teniseru rezultatom 7:5 6:3 5:7 4:6 6:4.

Iste godine susreli su se i na završnom Mastersu u Londonu, opet je vođena neizvesta i dramatična borba, a Nadal je opet uspeo da trijumfuje, ovoga puta rezultatom 6:7, 6:3, 7:6.

Medvedev je na revanš čekao godinu dana, do završnog Mastersa 2020. godine, kada je Rus slavio posle preokreta rezultatom 3:6, 7:6, 6:3.

Dakle, izuzev tog prvog susreta kada je Nadal lako slavio, njih dvojica su zaređali sa veoma uzbudljivim duelima i potpuno neizvesnim, pa je realno očekivati tako nešto i u finalu Australijan opena.

Spremite se za maratonsku borbu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke