Nadalu se sve otvorilo, ispao Zverev!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.01.2022.
08:19
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u Melburnu!

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Iako su mnogi od nas očekivali četvrtfinalni spektakl, duel između Nadala i Zvereva, do tog susreta ipak neće doći.

Nemački teniser, koji je do osmine finala došao bez ikakvih problema, danas je u duelu sa Andrejom Šapovalovim doživeo debakl!

Kanađanin je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 /7:5/, 6:3 posle dva sata i 24 minuta borbe, pa je za Zvereva Australijan open završen.

Ovaj rezultat još više iznenađuje ako se ima u vidu da Šapovalov do osmine finala nije uspeo nijedan meč da dobije sa 3:0. Protiv Đerea je u prvom kolu slavio sa 3:1, Kvona je dobio sa 3:2, a Opelku sa 3:1.

Za to vreme, Nadal je takođe u tri seta izašao na kraj sa francuskim predstavnikom Adrijanom Manarinom. Prvi set je bio dramatičan, Nadal ga je dobio u taj-brejku sa 14:12, ali posle toga Francuz više nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor, pa je naredna dva seta Španac dobio sa po 6:2 i posle dva sata i 43 minuta se plasirao u četvrtfinale.

Dakle, dobili smo prvi četvrtfinalni par, Nadal protiv Šapovalova, a ako Španac savlada i tu prepreku, možda bi rival u polufinalu mogao da mu bude čak i naš Miomir Kecmanović, koji tek treba da odigra meč osmine finala sa Monfisom. U suprotnom, realno bi bilo očekivati duel Nadal-Beretini u polufinalu, mada naravno, nikoga ne treba unapred otpisivati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke