Najluđi meč sezone, Kirjos izbacio Cicipasa!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.07.2022.
22:18
Izvor: Sportske.net

Na momente je izgledalo da je ovaj meč na ivici tuče.

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se večeras u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (2:7), 6:4, 6:3, 7:6 (9:7).

Tri sata i deset minuta trajao je ovaj njihov dvoboj, a Kirjos će se u osmini finala sastati sa američkim predstavnikom, 56. na ATP listi, Brendonom Nakašimom.

Prvi set je bio potpuno ravnopravan, igralo se gem za gem, pa je odluka pala u taj-brejku, gde je Cicipas bio koncentrisaniji i stigao do vođstva u setovima.

Sličan razvoj događaja i u drugom setu, ali samo do poslednjeg, desetog gema, kada Kirjos pravi prvi brejk u meču i dobija drugi set sa 6:4.

U tim trenucima Cicipas je nervozno izbacio lopticu u publiku, zbog čega je Kirjos tražio od sudije da se Grk odmah diskvalifikuje. Izašao je i supervizor, ali Kirjosov zahtev nije prihvaćen, pa je meč nastavljen.

Ali, Cicipasa je sve to poremetilo, bio je sve nervozniji, pa je tokom trećeg seta u par navrata bukvalno gađao Kirjosa.

Australijanac je to koristio, video je da je Cicipas uzdrman, u trećem setu je poveo sa 4:1 i tu prednost zadržao do kraja za vođstvo od 2:1 u setovima. Četvrti set je bio sličan prvom, Cicipas nikako nije uspevao da napravi brejk, pa je posle velike borbe Kirjos uspeo da u taj-brejku slomi otpor grčkog tenisera.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke