Najnoviji udar na Đokovića stiže iz Španije, nova karikatura uz poruku: ''Sebična neznalica!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.06.2020.
12:21
Izvor: Sportske.net

Nema kraja oštrim kritikama na račun prvog tenbisera sveta posle svega što se desilo na ''Adrija Turu''.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Na zajedljive komentare engleskih medija i kritike koje mu u svakoj prilici upućuju, Novak Đoković je verovatno već navikao, ali posle prekida Adrija Tura, sada oštre kritike na njegov račun stižu i sa drugih strana, kao nikada do sada u njegovoj karijeri.

U najkraćem, oni koji ga kritikuju smatraju ga odgovornim za širenje koronavirusa među teniserima i publikom na Adrija Turu, iako je Đokovićev otac Srđan pokušao tu odgovornost da prebaci na Grigora Dimitrova, koji je prvi otkrio da je zaražen.

Pre par dana je francuski ''L'Ekip'' objavio i prilično surovu karikaturu Đokovića vezano za ovu temu, a nešto slično može da se vidi i na sajtu španske ''Marke'', gde je Đoković predstavljen sa krunom, ''ukrašenom'' koronavirusom.

I ne samo to, nego je španski pisac i novinar Manuel Hulija u svom tekstu za ''Marku'', pod naslovom ''Korona Đoković'' srpskog tenisera nazvao ''sebičnom neznalicom''.

"Da deci i sportistima kažete šta ne smeju raditi, potrebno vam je samo nekoliko reči i video Đokovića kako pleše u noćnom izlasku. Tada im otvorite novine i kažete: 'E, sad pročitajte šta se događa u svetu.' Kako smo samo zaboravni.

Prijatelj koji radi u bolnici mi je rekao, dok smo gledali ljude koji se u baru grle: 'Ne bi to radili da su videli koliko je ovo sranje opasno, onda niko ne bi reskirao.'

Neki misle da su to meci koji ubijaju samo starije ljude. Osećaju se bezbrižno i sigurno. Nije ih briga postaju li sejači smrti. O čemu je razmišljao taj teniski genije, ta sebična neznalica o životu koja je govorila da sve radi čistog srca i iz najboljih namera", napisao je on.
-
baner 11

Podsetimo, Đoković je boravio upravo u Španiji, u vreme kada je ova zemlja bila najteže pogođena koronavirusom, ali sve što je tamo video, očigledno nije bilo dovoljno upozorenje da se greške tokom organizacije turnira ne dogode.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke