Najsuroviji udar na Novaka iz Engleske? Sve je ''začinjeno'' pozivom mladima da ''prezru'' Novaka i ugledaju se na Rafu!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.01.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Nažalost, bilo bi iznenađenje da je drugačije...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

''Ponašanje Novaka Đokovića je patetično - treba da daje primer, a ne da se ponaša kao derište'', naslov je današnjeg teksta u britanskom ''Miroru''.

Potpisala ga je Rejčel Blečli koja već na samom početku ističe da ''nema apsolutno nikakve simpatije prema antivakseru Novaku Đokoviću – multimilioneru koji se sada poredi sa Isusom zbog njegove viktimizacije''.

U nastavku, ona otkriva da je svojevremeno i sama bila u sličnoj situaciji kao što je Đoković sada, ali i naglašava da i pored toga u ovim trenucima ne oseća baš nikakve simpatije prema najboljem teniseru sveta.

''Godine 2003. imala sam sopstveni imigracioni problem - u Americi - i nakon zastrašujućeg i ponižavajućeg 55-satnog iskušenja bila sam izbačena iz zemlje.

Nisam pokušavala da se ušunjam ili prekršim pravila. Bila je to prava greška.

Poslali su me u Los Anđeles zbog priče, ali nisam znala da su se pravila promenila nakon 11. septembra i da su stranim novinarima potrebne vize za rad u SAD. Zadržali su me na pasoškoj kontroli, oduzeli su mi telefon, uzeli otiske prstiju i pregledali telo.

Premeštena sam u malu sobu bez vazduha i držana bez komunikacije, bez ikakvih ažuriranja o mom slučaju. I konačno: Blečli, Rejčel, br. 95648711 je sa lisicama dovedena do vrata aviona i deportovana iz Zemlje slobodnih.

Službenici su bili nepristojni, a prema meni su postupali užasno. Ali nemam apsolutno nikakav problem sa odlukom da me deportuju. Nisam imala relevantnu dokumentaciju koja mi dozvoljava da radim u SAD. A pravila su pravila.

Antivakser Novak Đoković smatra da bi mu trebalo dozvoliti da uđe u Australiju da odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu bez pridržavanja njihovih strogih zakona o kovidu. Njegov pokušaj da zaobiđe to pitanje 'medicinskim izuzećem' zbog nedavne infekcije kovidom je najgora vrsta izuzetnosti.

Tako da se bojim da apsolutno NE saosećam sa Đokovićem – multimilionerskim sportistom koji se sada poredi sa Isusom zbog njegove viktimizacije.

Njegova porodica u Srbiji tvrdi da Australijanci pokušavaju da ga 'razapnu' i iskoriste kao političkog piona. Kako da ne!

Đoković je možda zaglavljen u užasnoj hotelskoj sobi, a ne u palatama sa 5 zvezdica na koje je navikao, ali barem ima krevet, tuš i tople obroke. Imala sam red tvrdih plastičnih sedišta, vlažne maramice i par ustajalih sendviča.

Đoković takođe ima ogromnu privilegiju da bude heroj i uzor milionima mladih ljudi.

To njegovo ponašanje čini još patetičnijim. Trebalo bi da bude primer, a ne da se ponaša kao bezobrazni mladi Mekinro kada mu stvari ne idu kako treba.

Kako je rekao njegov stari rival Rafa Nadal, Đoković je 'znao uslove pre mnogo meseci, pa je sam doneo odluku. Verujem u ono što kažu ljudi koji poznaju medicinu – a ako kažu da treba da se vakcinišemo, moramo da dobijemo vakcinu'.

Nadajmo se da će mladi ljubitelji tenisa krenuti Rafinim stopama i dati No-vaksu prezir koji zaslužuje'', bez trunke empatije završava Blečli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke