Najveći podvig u sportu delo je - Rafaela Nadala!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 09.06.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Tako kaže Francuz.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Neverovatni Španac Rafael Nadal koji se muči sa povredom stopala, zbog koje mu je karijera dovedena u pitanje, i pored svega, uspeo je da osovoji još jedan, 14. Rolan Garos, prošle nedelje u Parizu.

Tako je Nadal stigao do svoje 22. grend slem titule i stekao još veću prednost u odnosu na Đokovića i Federera koji imaju po 20. pehara na najvećim teniskim turnirima.

Ovaj fenomenalan uspeh Nadala "naterao" je bivšeg francuskog tenisera Gilja Foržea da ga proglasi za najvećeg sportistku svih vremena.

"Mislim da je Nadal načinio najveći podvig u istoriji sporta. Iznad je Muhameda Alija, Majkla Džordana i Pelea", smatra Forže.

Forže smatra da je Nadalov uspeh "nezamisliv".

"Nađite sport koji je popularan kao tenis i jednog čoveka koji je osvojio 14 najvećih titula na planeti, nema takvog. Da mi je ranije neko rekao da će neko osvojiti jedan grend slem 14 puta, ne bih mu verovao. To je bilo nemoguće zamisliti, a njegova serija još uvek traje", impresioniran je Nadalom Forže.

Nadal još uvek nije odlučio da li će nastupiti na Vimbldonu, a pre dva dana viđen je kako hoda na štakama, samo par dana po osvajanju Rolan Garosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke