Našli "manu" Đokoviću, a onda je usledila luda serija tvitova, sme li neko još da se oglasi?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 07.07.2021.
14:16
Izvor: Sportske.net

Oni koji ne prate previše tenis imali su zamerku.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Novak Đoković je stigao do četvrtfinala Vimbldona i tamo će igrati protiv Martina Fušoviča, a mnogima je zasmetalo to što nije igrao protiv tenisera iz Top 10 na ovom turniru, isticali su i da ima lagan žreb. 

Naravno, usledila je serija tvitova i statističkih detalja koji dokazuju da je upravo Đoković najviše puta tokom svoje karijere igrao upravo protiv Top 10 igrača. 

U svojoj karijeri Novak je odigrao 27.8% mečeva protiv igrača iz Top 10, Federer je na 22,8%, a Nadal na 22,4% mečeva. Pored toga, Novak ima najbolji procenat pobeda protiv igrača iz Top 10, a on je 69%. 

Imaju li još nešto da kažu na Novakov "lagan žreb"?

Novak je svojih 19 gren slem trofeja osvojio a da se uvek suprostavio sa makar jednim iz Top 5. Za razliku od njega, Nadalu se dva puta desilo da se ne suprostavi igračima iz 5 najjačih, a Federeru čak 4 puta. 

Najbolji svetski teniser je na 15 od 19 gren slemova imao makar dve pobede protiv top 10 igrača, baš kao i Federer, dok je Nadal na 14. Ako gledamo Top 5 igrača, Novak je imao na 8 osvojenih gren slemova makar dve pobede protiv top 5 igrača, Nadal 6 osvojenih, a Federer 3. 

Ima li još onih koji se žale na lak žreb?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke