Nastavlja se ruska avantura u Sankt Peterbugu, u Beču atraktivna imena

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.10.2021.
18:00
Izvor: Sportske.net

Čekajući Pariz i Novaka Đokovića...

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Prvog novembra kreće poslednji masters turnir serije 1000 za ovu sezonu, onaj u Parizu, na kojem očekujemo povratak našeg teniskog asa posle nešto kraćeg odmora. Međutim, pre tog famoznog turnira u čuvenom pariskom Bersiju čeka nas atraktivan teniski meni. Na programu su turnir u prestonici Austrije-Beču, serije 500, te turnir u nekadašnjoj prestonici Rusije, Sankt Peterburgu, serije 250. Oba ova turnira kreću u ponedeljak, 25.10. 2021. godine, a trajaće sve do pred početak već pomenutog Pariza.

Jasno je da je zbog serije 500 Beč aktuelniji, te popularniji među najboljim teniserima sveta, međutim i Petrovgradu ne manjka asova u programu, ponajviše zbog sjajnih ruskih tenisera koji su ostali verni svom turniru. Najveći favoriti za titulu u Beču su: Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Mateo Beretini, Kasper Rud. Od favorita iz senke izdvajaju se: Grigor Dimitrov, koji koplje ukršta upravo sa grkom Cicipasom, Gael Monfils, Lorenco Museti, Dijego Švarcman, Janik Siner, Hubert Hurkač koji se bori sa Marejem u prvom kolu, ne treba izostaviti prošlogodišnjeg vicešampiona Lorenca Sonega. Tu su i mlade nade Ožer-Alijasim i Alkaraz, te naši predstavnici Lajović i Krajinović. Krajinović ima jako težak zadatak, jer na megdan izlazi Zverevu već u prvom kolu, dok je Lajović imao nešto više sreće u žrebu. Njegov protivnik je Frensis Tijafo. Interesanto je da nema prošlogodinjeg osvajača Alekseja Rubljova, koji ovog puta nastupa u Rusiji.

Kada je reč o Rusiji, raspored je nešto manje atraktivan, što je i očekivano. U takmičenju su prošlogodišnji prvak Andrej Rubljov, Denis Šapovalov, Roberto Batista-Agut, Arslan Karacev, kao glavni favoriti, zatim Karen Hačanov, te Marin Čilić, Tejlor Fric kao uvek neugodni protivnici. Od naših, učestvovaće Laslo Đere, protiv Ivaške u prvom kolu, te eventualno Miomir Kecmanović, ako prođe kvalifikacije. Kao ni u Austriji, nema prošlogodišnjeg finaliste, ovde je to bio Borna Ćorić.

Naravno, ni najboljih tenisera sveta: Novaka Djokovića, Rafaela Nadala, Rožera Federera, Dominika Tima, ali ni Medvedeva.

Čeka nas interesantan kraj teniske sezone, pogotovo kada je reč o turnirima u Parizu i Torinu, a uvertira u sve to kreće već sutra. Premda je do kraja ove sezone ostalo još malo, najzanimljivije tek sledi, a to će biti okršaji najboljih na sveta i kao najazanimljivija borba koju ćemo najviše pratiti i navijati, biće ona Novaka Đokovića da sačuva vrh. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke