Ne raduju se svi uspehu, ko se to gnuša Nadala?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.02.2022.
10:55
Izvor: Sportske.net

Katalonci mu ne praštaju.

 EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Rafael Nadal osvojio je u nedelju 21. Grend slem titulu i tako postao prvi teniser kojem je to uspelo, ali se u Barseloni nisu previše radovali asu sa Balearskih ostrva, zbog separatističkih tenzija koje postoje u Kataloniji.

Katalonija i Katalonci, velika većina ljudi iz ove autonomne pokrajine, u najmanju ruku nije oduševljena Nadalom. Mogo je ravnodušnih na njegove uspehe, ali ima i onih koji ga otvoreno ne vole poput Alfonsa Godala, funkcionera Fudbalskog kluba Barselona.

Godal je sada šef Barsine fondacije, bio je potpredsednik u prvom mandatu Đoana Laporte, a i tada, kao i sada, ono što ne popušta kod njega je mržnja prema svemu španskom, pa i prema Nadalu.

"Gnušam se Rafaela Nadala od prvog dana. Stavljam ga u isti koš kao i reprezentaciju Španije, Real Madrid, Fernanda Alonsa i sve što predstavlja neprijateljsku državu", napisao je Godal na Tviteru.

Za razliku od Godala, koji ne samo da nije čestitao Nadalu već je pokazao otvorenu netrpeljivost prema teniseru Fudbalski klub Barselona je javno čestitao Nadalu na velikom uspehu koji je postigao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke