Nedelja Dušana Lajovića - Srbin u polufinalu Barselone, čeka ga Cicipas!

Autor: Lazar Nikolić
petak 19.04.2024.
22:28
Izvor: Sportske.net

Sjajno!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Barseloni.

Lajović je večeras nastavio da briljira u Kataloniji i sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2, za nešto više od dva sata savladao Francuza Artura Fisa.

Odigrao je na visokom nivou 59. igrač planeti Lajović u prvom setu. Došao do brejka već u prvom gemu i pokazao da će se pitati protiv 19-godišnjeg velikog talenta iz Francuske.

Ipak, Fis je uspeo da vrati brejk u šestom gemu i izjednači na 3:3. Nastavila se velika borba u finišu seta, a više živaca imao je Lajović koji je oduzeo servis rivalu i u devetom gemu, da bi u narednom poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set prošao je u znaku 36. na svetu Fisa. Uspeo je Francuz da odmah oduzme servis iskusnijem Lajoviću i povede sa 3:0. Do kraja seta naš teniser je pretrpeo još jedan brejk, a Fis slavio sa 6:3.

Odluka je pala u trećem setu, koji je Lajović odigrao vrhunski. Ključan je bio šesti gem u kojem je Srbin došao do brejka i poveo sa 4:2. Potvrdio ga je u narednom za ubedljivih 5:2.

U narednom gemu na svoj servis Fis je spasio dve meč lopte, ali ne i treću, pa ćemo Lajovića gledati u polufinalu. Tamo će mu protivnik biti Grk Stefanos Cicipas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke