Neuništivi Nole u finalu Pariza!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.11.2023.
20:17
Izvor: Sportske.net

Još jedna velika borba i još jedna velika pobeda najboljeg na svetu!

Andrija Sokovic/Starsport
Andrija Sokovic/Starsport

Povezane vesti

Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Parizu!

Posle velike borbe koja je trajala tačno tri sata i posle tri odigrana seta, naš teniser je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7:3) i 7:5, pa će se sutra boriti za titulu sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom!

Meč je počeo brejkovima na obe strane. Novak je u prvom gemu došao do te prednosti, ali ju je već u drugom Rubljov anulirao.

Ravnopravna borba bez većih uzbuđenja nastavila se u narednih nekoliko gemova, sve dok Rubljov nije stigao do tri vezane brejk-lopte, pri vođstvu od 4:3 u gemovima.

Novak je uspeo da spase sve tri lopte i osvoji taj gem za 4:4, ali je finiš seta ipak pripao ruskom teniseru. Rubljov je u dvanaestom gemu uspeo da se izbori za novu brejk-loptu i ovoga puta tu priliku nije propustio - 7:5 za Rusa posle tačno jednog sata borbe.

Prvu priliku za brejk u drugom setu propustio je Rubljov pri vođstvu od 1:0, kada je Nole uspeo da se izvuče i izjednači, ali mnogo veću priliku propustio je Đoković u petom gemu, kada je imao tri brejk-lopte, ali nijednu nije uspeo da realizuje.

U sedmom gemu još jednu brejk-priliku Novak nije iskoristio, izdržao je ruski teniser i taj pritisak, pa se igralo gem za gem sve do taj-brejka.

Tu je već Novak preuzeo potpunu kontrolu, stigao je do vođstva od 6:3 i zatim iskoristio prvu set-loptu za ulazak u treći, odlučujući set.

Ipak, u pauti između drugog i trećeg seta Đoković je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa leđima i posle tretmana od strane fiziotrerapeuta uspeo je da nastavi meč.

-

Treći set je uglavnom ličio na drugi. Ponovo ravnopravna borba, i jedan i drugi su osvajali gemove na svoj servis, s tim da je Rubljov imao krizu u četvrtom gemu, kada je Đoković propustio dve brejk-lopte.

I kada se očekivao novi taj-brejk, Đoković je ''dodao gas'' u dvanaestom gemu, stigao je do dve vezane brejk-lopte.

Iskoristio je prvu i potvrdio plasman u finale!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke