Neuništivi Rodžer Federer!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.01.2015.
12:42
Izvor: Sportske.net

Sjajni švajcarski teniser postao je tek treći u Open eri koji je prešao ovu brojku od 1000. pobeda! Trijumf Švajcarca u Brizbejnu!

Beta/AP Photo/Tertius Pickard
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Povezane vesti

U finalu turnira u Brizbejnu Rodžer Federer je savladao kanadskog tenisera Miloša Raonića rezultatom 2:1 u setovima (6:4, 6:7 (2:7) i 6:4).

Švajcarski teniser ponovo je pokazao svoju klasu osvojivši još jedan turnir u svojoj briljantnoj karijeri. Ovo je njegova ukupno 83. titula na svim ATP turnirima!

Odlično je Švajcarac počeo meč, dobio je prvi set uz jedan brejk koji je napravio u 3. gemu, a tu prednost je bez nekih većih problema održao do samog kraja prvog seta.

U drugom smo videli po jedan brejk na obe strane, a koncentrisaniji u taj brejku je bio Raonić, pa je slavio u tom delu igre sa 7:2.

Možda i odlučujući deo meča bio je početak trećeg seta. Federer je servirao, a Raonić je imao čak tri brejk lopte. Nije iskoristio niti jednu, sve do poslednjeg, 10. gema u trećem setu nismo videli brejk, kada je prvu meč loptu iskoristio Švajcarac i upisao svoju 1000. pobedu u karijeri!

Inače, oborio je rekord Ivana Lendla, koji je u 14 uzastopnih sezona osvajao trofeje. Federeru je ovo 15. sezona zaredom u kojoj je upisao makar jedan trijumf.

U Open eri samo 3 igrača su prešla brojku od 1000 pobeda. To su Džimi Konors sa 1253, Ivan Lendl sa 1071 i Rodfžer Federer sa 1000 ATP pobeda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke