Neuspele rotacije selektora Troickog

Autor: Darko Mitrović
petak 03.12.2021.
19:08
Izvor: Sportske.net

U svaki meč smo ulazili sa novom postavom, samo za Novaka nije bilo odmora.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dejvis kup reprezentacija Srbije nalazi se u veoma teškoj poziciji u borbi za plasman u finale, posle večerašnjeg poraza Dušana Lajovića od 279. igrača na ATP listi, Hrvata Borne Goja.

Ostaje nam da se uzdamo u Novaka Đokovića, pa uz njega i Nikolu Ćaćića u dublu, iako je dubl najjači adut Hrvata i njihova velika prednost u ovom trenutku.

Međutim, ono što je glavni utisak od početka takmičenja u ovogodišnjem Dejvis kupu jeste da su osim Novaka Đokovića svi ostali podbacili u singlu, a sa njima i selektor Troicki, koji je lutao u izboru najjače postave.

Podsetimo, Srbija je na startu igrala protiv Austrije, a tada je uz Novaka u singlu igrao i Lajović koji je jedva uspeo da savlada 290. tenisera sveta Geralda Melcera sa 2:1.

Usledio je duel sa Nemačkom, kada se Troicki odlučio za Filipa Krajinovića koji je bio potpuno nemoćan protiv Dominika Kepfera i poražen je u dva seta.

Zahvaljujući pobedi Rusije nad Španijom, Srbija je prošla u četvrtfinale, a tamo je u duelu sa Kazahstanom došlo do nove promene u sastavu, pošto se selektor troicki odlučio za Miomira Kecmanovića. Njegov rival je bio Kukuškin, 182. na ATP listi, a naš teniser je posle velike borbe poražen sa 2:1.

Zato je bilo zanimljivo videti za koga će se večeras Troicki odlučiti, a selektor je ostao dosledan konstantnim rotacijama, pa se vratio Lajoviću i - pogrešio. Borna Gojo, 279. na listi je očitao lekciju našem teniseru i doneo veliku prednost Hrvatskoj koju će Novak Đoković pokušati da anulira protiv Marina Čilića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke